lauantai 14. maaliskuuta 2015

Lukittu ovi omaan maailmaan

"Sä et pärjää niiden ajatusten kanssa yksin"
- Terapeutti

Ovea omaan maailmaan pitäis raottaa. Joku tuttu ja turvallinen pitäisi päästää sinne. Jossain vaiheessa päässä liikkuvista asioista pitäis osata puhua, ennen kuin ajatuksista tulee liian rajuja ja mieliteoista tulee tekoja. Murskaavien ajatusten kanssa ei sais olla yksin. Pitäis osata kertoa edes jotain omasta maailmasta. Ketä siellä on.. Mitä siellä tapahtuu.. Millaisia tunteita siellä on.. 

En mä osaa kertoa..

Puhutaan tästä aiheesta joka kerta kun käyn terapeutin luona, mut pitkälle me ei ikinä päästä. Kysymykset joihin ei liity yksityiskohtien kaivelua ja selvittämistä mä vielä kestän, mutta heti kun terapeutti yrittää mennä vähän syvemmälle ja saada musta enmmän irti, ovet menee kiinni.. Jossain vaiheessa, ihan liian pian, tulee kohta kun päätän laittaa mielen portit ja suun kiinni. Se on se hetki, jolloin on tullut raja vastaan eikä pidemmälle saa mennä.

"Oma maailma on yksinäinen paikka, sinne ei päästetä muita. 
Omassa maailmassa ollaan yksin ja kärsitään yksin."
-TAPPAJA

2 kommenttia:

  1. Voimia sinulle, että uskallat puhua tappajalle ja muille pahasti traumatisoituneille, haavoittuneille ja särkyneille sisäisille äänillesi, että terapeutti on turvallinen ja hänelle nimenomaan sitä ovea voi raottaa. Kun terapeutti kerta toisensa jälkeen luo siihen haavoittuneeseen lapsiosaan turvallisuutta sanoen, että se saa tulla tänne, joka kerta vahvistut pala palaselta rohkeammaksi tulevaisuudessa avaamaan ovea siellä turvallisessa paikassa hänen seurassaan. Se tyttö vaatii rohkeutta, sitä voi ihan miettiä lapsi silmissään, joka on haavoitettu pahasti ja jota pitää houkutella ja sille pitää varmistaa, että täällä on oikeasti turvassa, että tyttö uskaltaa tulla oven raosta sisään.

    Voimia sinulle polullesi. <3
    Muista, olet arvokas, kaikkine puolinesi, haavoitettu tyttö erityisesti kokonaisuudessa sinun sisälläsi. <3

    VastaaPoista