maanantai 29. kesäkuuta 2015

Itsevarmuuspakkausbiisejä ja muuta

Ahdistuksen rauhoittamiseen:

Sam Smith - Lay Me Down
Agnes Obel - Tokka
James Vincent McMorrow - Higher Love
I'm In Here piano/vocal version - Sia
Shawn Mendes - Never Be Alone
Coldplay - Magic

Epämukavissa tilanteissa, kuten esimerkiksi kiireisessä ostoskeskuksessa, kuulokkeiden laittaminen korville tuntuu huojentavalta. Saa keskittyä ja uppoutua kuulokkeista kuuluvaan olosta riippuvaan musiikkiin. Ulkomaailman sulkeminen ulkopuolelle ja itsensä eristäminen helpottaa suuresta ihmisjoukosta johtuvaa ahdistusta, mutta toisaalta sillä on myös huonot puolet. Itsensä "eristäminen" kuulokkeiden avulla saa yleensä mielen levottomaksi ja silloin päässä alkaa pyöriä esim. hyväksikäyttötraumat, jotka saavat ahdistuksen nousemaan yleensä korkeammaksi kuin se oli ennen kuulokkeiden korviin laittoa.

Itkemiseen:

Damien Rice - 9 Crimes
Johanna Kurkela - Prinsessalle
Carl Espen -Silent Storm
Birdy - Shelter
Låpsley - Station
Ludovico Einaudi - Nuvole Bianche

Mä oon ihan pikkupikkutytöstä asti ollut kova itkemään. Itkin aina kun jotain vähänkin ikävää tapahtui tai jos sisarukseni edes leikillä kiusasivat minua. En muista että olisin ollut hyvä puhumaan tunteistani, sillä selvisin kaikesta itkemällä ja sanomalla, että olen väsynyt tai nälkäinen.
Ennen hyväksikäyttöjäni muistan olleeni edelleen kova itkemään ja purkamaan sitä kautta tunteitani. Hyväksikäyttöjen jälkeen itkemisestä on kuitenkin tullut huomattavasti vaikeampaa, joskus jopa mahdotonta. En antanut itselleni lupaa purkaa tunteitani itkun avulla, kai mä pidin sitä liian helppona pakotienä ikävistä ajatuksista.
Nyt, kun yritän pikkuhiljaa pystyä käsittelemään hyväksikäyttöjä, joskus vaan tulee pakottava tarve itkeä. Mieli haluaa purkaa patoutuneita tunteita ja päästää niistä hetkeksi irti, mutta joku pieni osa minusta ei hyväksy sitä ja estää itkemisen. Silloin otan avuksi musiikin. Kuuntelen surullisia biisejä jotka auttaa minua itkemään ja pitävät minut "läsnä", ilman että katoan kokonaan omaan maailmaani.

Hengailu:

Leo Kaylan - Fingertips
Marian Hill - Lovit
Haloo Helsinki - Kuussa Tuulee
Sara Bareilles - Love Song
Rihanna - Rude Boy

Hyvä olo ja rentoutuminen = hengailumusa.
Tossa pari esimerkkibiisiä, joita tykkään kuunnella.


Itsevarmuuspakkaus:

Vigiland, Thim Sway - Shots And Squats
Selena Gomez- Good For You
Fift Harmony - Worth It
Tove Lo - Talking Body

Tällaisia itsevarmuuspakkausbiisejä kuuntelen esimerkiksi matkalla kohti entisen terapeuttini vastaanottoa, sillä jouduin käyttämään matkalla ensin bussia, sitten junaa jonka jälkeen oli vielä pieni kävelymatka kiireisen Helsingin keskustan läpi.
Ohittaakseni suuret ihmis- ja erityisesti miesjoukot, laitoin kuulokkeista tulemaan iloisia biisejä. Ne antoivat ja antavat edelleen rohkeutta jännittäviin tilanteisiin. Biisit ja niiden rohkaisevat sanat antavat voimaa ja itsevarmuutta kävellä ihmisjoukkojen ohi leuka pystyssä, suosittelen itsevarmuuspakkausbiisejä muillekkin ahdistuksesta kärsiville!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti